Onze sprongen

Hier vind je onze verschillende soorten sprongen en opleidingen terug en verdere info over wat deze inhouden.

Tandemsprong

Je eerste ervaring close

Wil je op een eenvoudige manier kennismaken met skydiven? Dan is tandemspringen de gemakkelijkste manier om dit te kunnen ervaren.

Vanaf 12 jaar (mits toestemming van ouders of voogd) kan U al bij ons komen springen!

Samen met een ervaren instructeur spring je uit het vliegtuig.

Na een kennismaking met het materiaal en uitleg over het verloop van de sprong, ben je klaar om de lucht in te gaan!

Eens in het vliegtuig, word je vastgemaakt aan je instructeur en duurt het ongeveer 20 minuten om tot 4 kilometer te stijgen.

Als je die hoogte bereikt hebt, duik je samen naar beneden. Na een vrije van van ongeveer 40 seconden, opent de instructeur het valscherm, waarna je nog enkele minuten rondzweeft en kan genieten van het prachtige uitzicht. Je mag zelf het valscherm besturen en na een zachte landing op onze dropzone, ben je een fantastische ervaring rijker!

Het maximaal toegelaten gewicht voor tandempassagier is 95kg.

Indien je dit wenst kan je deze onvergetelijke ervaring laten vastleggen op camera. Het filmpje op USB stick is een mooie montage van de briefing, in het vliegtuig, de landing maar vooral de vrije val! Je krijgt je persoonlijke cameraman/vrouw toegewezen die dit allemaal voor je vastlegt. Na een kwartiertje is je film klaar en kan je het mee naar huis nemen! Twijfel je toch om dit erbij te nemen? Geen nood! Je kan de dag zelf nog beslissen of je al dan niet gefilmd wil worden!

Het gebruik van GoPro of andere type camera door tandempassagier is om veiligheidsredenen niet toegestaan!

Boek snel je eerste sprong!

AFF Opleiding

Accelerated Free Fall close

Accelerated Free Fall of kortweg AFF is een prachtige gelegenheid om met alle aspecten van deze sport kennis te maken. Je springt met modern materiaal, neemt zelf de beslissingen om te springen en geniet met volle teugen van het echte 'skydiven'!

De volledige cursus bestaat uit 7 levels. Elke level staat gelijk aan 1 sprong.

Bij level 1 vang je de dag aan met een uitgebreide cursus waar je alles leert om je eerste solosprong te maken. Na een kort examen over de net opgedane leerstof, ga je met 2 ervaren instructeurs tot 4km hoog de lucht in.

Je beslist zelf wanneer je springt en maakt een vrije val van ongeveer 50 seconden, waarna je zelf het valscherm opent. Helemaal alleen zweef je naar beneden en kan je genieten van het uitzicht, tijdens deze afdaling word je begeleid via radio om op deze manier veilig op onze dropzone te landen.

Ben je helemaal in de wolken door deze ervaring? Dan kunnen wij je opleiden om volledig zelfstandig te springen, om zo een skydiver te worden!

Je kan de cursus volgen vanaf het jaar dat je 16 wordt (mits toelating van ouder of voogd).

Vooraleer je de lucht in mag, moet je in het bezit zijn van een geldig DOKTERSATTEST (niet ouder dan 3 maanden)

De grondopleiding geven wij om de twee weken op zaterdag.

Er is een maximum toegelaten gewicht van 95kg.

AFF level 1 en 2 bieden wij apart aan. Dit geeft je de kans om kennis te maken met het skydiven.

AFF level 1 kost €270. Dit is voor 1 sprong, verzekering voor 1 sprong, grondopleiding en huur van materiaal.

De complete cursus bedraagt €1150. Dit is inclusief 7 sprongen, grondopleiding, jaarverzekering, lidgeld en huur van materiaal.

Indien je dit wenst kan je deze onvergetelijke ervaring laten vastleggen op camera. Het filmpje op USB stick is een mooie montage van de briefing, in het vliegtuig, de landing maar vooral de vrije val! Je krijgt je persoonlijke cameraman/vrouw toegewezen die dit allemaal voor je vastlegt. Na een kwartiertje is je film klaar en kan je het mee naar huis nemen! Twijfel je toch om dit erbij te nemen? Geen nood! Je kan de dag zelf nog beslissen of je al dan niet gefilmd wil worden!

De prijs hiervoor is €80/pp

Het gebruik van GoPro of andere type camera door AFF leerling is om veiligheidsredenen niet toegestaan!

Experienced

Ervaren skydiver? close

Ervaren skydivers kunnen bij ons terecht voor alle disciplines van het sportparachutisme: Formation Skydiving (FS), Freeflying (FF), Wingsuiting, Speed, Swoopen, etc. Ons vliegtuig, een Cessna 206T met Soloy turbine (6 skydivers + piloot) brengt je in 15 minuten naar 12.000 ft. We hebben de beste sprongprijs in België en zijn bovendien in de zomer doorgaans op vrijdag open.

Demonstraties & Team Building

Kom eens origineel uit de lucht close

Demonstraties

Welk event je ook organiseert, wij geven het graag een extra dimensie!

Ons demonstratieteam komt bij jouw event landen. De aanwezigen volgen de valschermspringers vanaf het moment dat zij het vliegtuig verlaten, tot ze vlak voor je landen.

Hebt u meer info, vragen of wenst u een boeking te maken van ons demonstratieteam? Vul dan ons formulier in, en wij nemen ASAP contact met je op!


Team Building

Laat je team de ultieme ervaring beleven en kom een dagje skydiven. CONTACTEER ons en wij bezorgen je een uitgewerkt arrangement op maat gemaakt voor je team. Onze gespecialiseerde instructeurs zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Je verlegt je grenzen en vergroot de teamspirit.

Eenmaal op de grond zorgt de adrenaline voor een boost en kan je de wereld aan.

Tip: Wil je deze fantastische ervaring nogmaals met zijn allen beleven? Laat dan je sprong vastleggen door één van onze cameramensen!

Cadeaubon

Cadeaubon close

Geef iemand een 'Once in a lifetime experience' cadeau! Zorg er wel voor dat de gelukkige voldoet aan de voorwaarden zoals aangegeven op onze website.

We hebben CADEAUBONNEN voor een gewone tandemsprong, maar ook voor een LEVEL 1 AFF sprong (opleiding zelfstandig springen).


Het bestellen van een cadeaubon is heel eenvoudig via onderstaande links:
Aankoop van een bon voor tandemsprong
Aankoop van een bon voor een Level 1 AFF sprong

Je ontvangt een code waarmee je vervolgens een reservatie kan maken.

Je kan de beschikbare data raadplegen op onze kalender

Deze bon:

  1. Is 1 jaar geldig.
  2. wordt niet op naam gezet en is dus overdraagbaar.
  3. kan niet worden omgewisseld voor cash geld.